Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula Vefat Etti 4Y
Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı ve tanınmış işadamı Faruk Kula vefat etti. Bir süredir KOAH hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü bilinen Faruk Kula, geçtiğimiz günlerde İstanbul’a götürülmüş ve yoğun bakıma alınmıştı. Tedavi gördüğü hastahanede hastalığa yenik düşerek vefat ettiği öğrenildi.

İş dünyasını ve sevenlerini yasa boğan üzücü haber ile, Faruk Kula’nın cenazesi 25 Ekim 2019 Cuma günü, cuma namazına müteakip Paşa Camii’den kaldırılacak ve Başçeşme Mezarlığı’nda defnedileceği açıklandı. 

FARUK KULA KİMDİR 

15 Aralık 1953 tarihinde Balıkesir’de doğan Faruk Kula, Özel İzmir Ege Türk Koleji’ni bitirdikten sonra iş hayatına atıldı. Kula Yağ Emek Yem A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 1992 yılından itibaren Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı olan Faruk Kula, TOBB Ticaret Borsaları Konsey Üyesi, TOBB Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu Üyesi, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Üyesi, Balıkesir Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı, Balıkesir Yüksek Öğretim Vakfı Başkanı, Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. (ELİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi, Balıkesir İlini Tanıtma ve Güçlendirme Vakfı (BALGÜÇ) Yönetim Kurulu Üyesi, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Denetim Kurulu Üyesi ve Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenmiş olup bir dönem de Balıkesirspor Kulübü Asbaşkanlığı yaptı. Faruk Kula evli ve 3 çocuk babasıydı.

Yorumlar (0)

Yorum yapabilmek için lüften giriş yapınız. Hesabınız yoksa kayıt olabilirsiniz.
Giriş yaptıktan sonra sayfayı yenilemeniz gerekmektedir.